Een heerlijke schuimlaag met een espresso

Cappuccino is een warme koffiedrank dat van oorsprong afkomstig is uit Wenen. Veel mensen drinken graag cappuccino. In Italië drinkt men 's morgens cappuccino bij het ontbijt samen met een zoete lekkernij. Wereldwijd is cappuccino één van de meest gedronken koffievariant. Een cappuccino bestaat uit drie even grote delen, namelijk: een derde deel espresso, een derde deel warme melk en een derde deel schuim. Een cappuccino kun je maken zoals je wilt naar jouw smaak.

De lekkerste cappuccino drink je thuis

Wil jij een echte Italiaanse cappuccino bereiden met heerlijk melkschuim? Cappuccino kun je gemakkelijk thuis bereiden. Dit is niet heel moeilijk. Voor het bereiden van een heerlijke cappuccino heb je de juiste ingrediënten nodig. Gebruik voor het beste effect speciale cappuccino opschuimmelk van Friesche Vlag. Deze melk is speciaal ontwikkeld voor het opschuimen van het melk voor in een van de vele Italiaanse koffies. Of kies voor volle melk. Met de melk van Friesche Vlag blijft het schuim langer liggen. Zorg ervoor dat de melk koud is! Koude melk is des te beter, des te beter het uiteindelijke resultaat van het melkschuim! Gebruik voor de espresso (gemalen) espressobonen. Eventueel kun je ter decoratie cacaopoeder of kaneelpoeder over de melkschuim strooien. Voeg suiker toe voor de echte zoetekauwen onder ons om de cappuccino naar jouw smaak te maken.

Hoe herken ik een goede cappuccino?

Check of jouw cappuccino van goede kwaliteit is. Een goede cappuccino herken je doorat je jouw lepeltje met suiker op het melkschuim laat liggen. Dit lepeltje suiker zakt uiteindelijk dan heel langzaam weg.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots