Geniet van een bakje koffie

Vrijwel iedereen drinkt koffie. Men dringt meerdere kopjes koffie per dag en voor veel mensen is dit het begin van de dag. Koffie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Alleen wat is een kopje troost nu precies? Koffie is een warme drank bereid uit gebrande koffiebonen van de koffieplant en bevat cafeïne. Koffie heeft een donkerbruine tot zwarte kleur. Zoetekauwers voegen aan koffie suiker en/of melk aan toe. Zo zijn er ook merken die oploskoffie produceren, bijvoorbeeld Nescafé. Een oploskoffie is in poedervorm en deze meng je met heet, kokend water.

Koffie feitjes

De koffieplant komt van oorsprong uit Ethiopië. Koffie wordt onder andere geproduceerd in Amerika (Brazilië en Colombia), Azië (Indonesië en Vietnam) en in Afrika (Guatemala). We kennen twee bijzondere soorten koffiebonen, te weten: Arabica en Robusta. Dit zijn de meest gebruikte koffiebonen. Arabica is een koffieboon met een zachte, milde en aromatische smaak en bevat weinig cafeïne. De Robusta koffieboon heeft een sterke smaak en bevat veel cafeïne. Ondanks de Robusta boon goedkoper is, is hij minder populair vanwege zijn bittere en sterke smaak.

Voordelen van een bakje leut

Koffie vergroot het reactievermogen van de mens. Zoals we weten zit er in een bakkie pleur cafeïne. Door cafeïne ben je meer alert en minder snel vermoeid. Cafeïne zorgt dus voor energie en snelheid. Bovendien helpt cafeïne bij het afvallen, omdat het energieverbruik verhoogt wordt waardoor er sneller vetten in het bloed komen zodat we afvallen. Bestel dus jouw favoriete koffie online in onze webwinkels.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots