Geniet van de lekkerste Latte Macchiato

Latte is het Italiaanse woord voor 'melk' en Macchiato is het Italiaanse woord voor 'gevlekt'. Het betekent dus letterlijk 'gevlekte melk'. Latte macchiato is een warme drank dat bestaat uit meer melk dan koffie. Een latte macchiato bestaat uit ongeveer twee derde deel melk en een derde deel espresso. Deze warme drank is afkomstig uit Zwitserland. De koffie en melk bestaan uit een scheiding van melkschuim, espresso en de melk. Je kunt een latte macchiato herkennen door zijn verschillende lagen.

Bereidingswijze Latte Macchiato

Latte macchiato bestaat uit warme melk, espresso en melkschuim. Je dient de melk op te warmen, maar pas op: de melk mag niet gaan koken. Zodra de melk warm is, schut je dit in een speciaal Macchiato glas. Een Macchiato glas is een groot glas voor deze koffiedrank. Vervolgens voeg je er espresso aan toe. Zorg ervoor dat je dit niet te snel doet, anders ontstaat er geen laagjesstructuur. Doordat je dit rustig eraan toevoegt, ontstaat er een laagjeseffect. Warme melk – espresso – melkschuim. Ten slotte kun je jou latte macchiato een echte beleving maken. Voeg er cacaopoeder, chocoladeschaafsel of kaneelpoeder aan toe. Ook kun je ervoor kiezen om een siroop toe te voegen. Bijvoorbeeld hazelnoot, chocola of amandel. Voor de echte zoetekauwen onder ons. Laat het smaken!

Gebruik de beste ingrediënten

Het geheim van een goede latte macchiato zijn de beste ingrediënten. Gebruik voor een heerlijke latte macchiato de beste ingrediënten bereid uit de beste kwaliteit. Zo heb je voor een latte macchiato melk en espresso nodig. Het beste is om gemalen Arabica bonen te gebruiken, bijvoorbeeld van Douwe Egberts en melk, bijvoorbeeld van Friesche Vlag. Je kunt kiezen uit volle, halfvolle of magere melk. Volle melk is het beste want dit zorgt voor een romige smaak in de mond.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots