Een lekker bakje koffie

Koffie komt oorspronkelijk uit Afrika, waar de koffieplant als eerste gevonden werd. De Arabieren merkten koffie op tijdens hun handelsreizen en namen zo kennis van koffie. Zij zijn ook begonnen met de het telen van koffieplanten. In Mokka, een toenmalige havenstad aan de Rode Zee werd koffie erg populair en veel gedronken onder de bevolking. Vanuit daar werd koffie later getransporteerd naar gebieden wat nu landen zijn als Egypte en Syrië.

Evolutie van koffie drinken

Het bereiden van de eerste espresso's begon in Frankrijk. Later, in de twintigste eeuw werd in Italië het bereiden van deze drank aangepast, en met succes. Er werd namelijk een manier bedact om koffie in grotere hoeveelheden te bereiden door mdidel van stoomdruk. Zo werd heet water dus door het koffiemaalsel gefilterd. Hierna volgden variaties waardoor er ook voor een enkele kop espresso's bereid konden worden.

Populariteit van koffie drinken

Dat het drinken van koffie erg populair is blijkt wel uit de vele soorten koffie die er bereid kunnen worden. Zo kunnen er verse koffies bereid worden als een espresso, Italiaanse espresso, latte macchiato, cafe crème en cappuccino en ristretto. In diverse café's, maar ook in andere eetzaken of restaurants is de keuze zeker groot en kan er genoten worden van koffie. Vaak wordt in deze zaken de koffie vers en ter plaatse bereid van koffiebonen.

Thuis genieten van koffie

Veel mensen genieten ook thuis graag van een kop koffie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om diverse koffiemachines aan te schaffen waarmee binnen enkele seconden cappuccino's en latte macchiato's bereid kunnen worden. Zowel 's morgens, 's middags en 's avonds wordt er thuis genoten van koffie. In de morgen is het vooral populair als drank om op te starten en 's avonds kan er genoten worden van de rust na het werken.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots