Diverse soorten koffie

De meeste mensen denken bij koffie direct aan een kopje koffie, cappuccino, latte macchiato of espresso. Toch zijn er veel meer koffie varianten, er bestaan namelijk zestig verschillende soorten koffie! Hierdoor wordt de keuze ineens reuze! Bijna alle koffie soorten worden van de arabica of de robusta boon gemaakt en soms heb je koffie met een mengeling van beide bonen.

Bekende typen op een rijtje

Naast de vier bekende koffie soorten, zijn er dus nog ontzettend veel andere koffies om van te genieten. Hieronder volgt een lijstje met 10 bekende koffie soorten met toelichting:

  • Koffie: Het gewone kopje koffie kan op verschillende manieren gezet worden maar bestaat enkel uit de koffiebonen. Sommige mensen voegen suiker en melk naar smaak toe.
  • Cappuccino: De cappuccino bestaat uit drie gelijke delen espresso, warme melk en schuim. Het drankje wordt vaak in Italië bij het ontbijt gedronken en is een van de bekendste koffie soorten!
  • Espresso: Espresso is donkere geconcentreerde koffie bestaande uit 33 ml, geproduceerd van fijn gemalen koffiebonen. Op de espresso zit meestal een laagje lichtbruine crema.
  • Dubbele espresso: Deze espresso variant bestaat uit twee keer de normale dosering espresso met een volume van 75 tot 95 ml. De naam zegt het al: een dubbele espresso.
  • Latte macchiato: Deze koffiedrank bestaat ui laagjes melk en espresso. Eerst wordt melk met melkschuim in het glas gegoten en vervolgens een kopje espresso.
  • Ice coffee: Een ijskoude koffie doordat de koffie gemixt wordt met gecrunched ijs. Ijskoffie krijgt ook wel de naam Caffé freddo.
  • Espresso americano: Ook wel espresso lungo genoemd, bestaat uit een normale espresso aangevuld met heet water. Hierdoor is de smaak minder sterk.
  • Espresso macchiato: Een normale espresso waarbij een eetlepel geschuimde melk wordt toegevoegd. Hierdoor wordt dit drankje een gevlekte espresso genoemd.
  • Espresso romano: De Romano espresso is een gewone espresso, geserveerd met een stukje citroenschil. In sommige werelddelen wordt een schijfje citroen gebruikt.
  • Espresso con panna: Dit is een espresso met een laagje slagroom in plaats van geschuimde melk. Voor een extra taste strooi je chocolade poeder over de slagroom.

Ontdek meer en meer

Op deze website vind je een uitgebreid aanbod van informatie over koffie, koffiemerken, koffiezaken, koffiewebshops, koffie groothandels en koffie apparaten. Alles wat in relatie staat met koffie kan hier online gevonden worden en daarnaast is het ook voor jou mogelijk om online de beste koffie te bestellen. Daarnaast vind je gemakkelijk de beste koffiezaak, koffiewinkel of koffieshop bij jou in de buurt waar je de heerlijkste koffie kunt halen. Bezit jij een koffiezaak en wil je deze toevoegen aan het overzicht doe dat gemakkelijk door een bedrijf inschrijving. Ben je echter als bedrijf opzoek naar een goedkope groothandel met de beste koffiemerken? Doe dan een offerte aanvraag en ontvang van diverse koffieleveranciers een voordelig aanbod.

Koffie en koffiebonen

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past Tasteweb.nl

Wereldkoffie is de koffiebonen webshop Korting oplopend van 15-50% bij www.mygreencoffee.nl

Thumbnail Screenshots by Thumbshots