Wat is een espresso macchiato?

Espresso Macchiato is een speciale koffievariant die geserveerd wordt in een klein kopje of glas. Macchiato betekent in het Italiaans 'gevlekt' en dat is precies waaraan het drankje zijn naam dankt. Om een espresso macchiato te maken neem je een normale hoeveelheid espresso. Hieraan wordt vervolgens een eetlepel warme geschuimde melk aan toegevoegd. Een espresso macchiato is dus een espresso met melkschuim.

Caffé Macchiato

Deze espresso variatie wordt ook wel Caffé Macchiato genoemd. Het warme drankje wordt meestal geserveerd in een espressokopje of een voorverwarmd glas. In een glas is de kleur en de dikte van de schuimlaag goed zichtbaar waardoor de Espresso Macchiato er heerlijk uitziet. Een mooie kop koffie, nodigt namelijk nog meer uit om gedronken te worden.

Het is géén cappuccino

De espresso macchiato lijkt misschien redelijk veel op een cappuccino doordat er dezelfde ingredienten gebruikt worden, namelijk: koffie, water en melk. Maar schijn bedriegt! Wat de Caffé macchiato smaakt veel voller en sterker  en krijgt daardoor een totaal andere taste.

Bonen & melkschuim

Om een espresso macchiato te maken kun je het beste versgemalen koffiebonnen gebruiken omdat deze de beste smaak afgeven. Voor een espresso worden meestal de bonen gebruikt met een citrussmaak, oftewel met een zuurtje. Voor het schuimkraagje kan men kiezen voor een koude of warme schuimlaag. Op deze manier kan iedereen zijn eigen favoriete Espresso Macchiato drinken!

Thumbnail Screenshots by Thumbshots