Ontdek het top merk binnen de koffie

Bekende nationale en internationale koffie merken zijn onder andere Douwe Egberts, Nespresso, Kanis & Gunnink, Peeze, Illy, Segafredo, Lavazza, Mocca d'Or, Starbucks en noem maar op. Maar wie zegt dat deze topmerken duurzame en eerlijke koffie produceren en altijd de lekkerste koffies zijn? Zo heeft elk koffiemerk zijn eigen smaak, persoonlijkheid en identiteit. Er bestaan enkele merken die fair trade koffie aanbieden, zoals Peeze, Douwe Egberts, Lavazza en Pellini. Letterlijk vertaalt betekent fair trade eerlijke handel. Dit houdt in dat alle buitenlandse koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor het product dat zij exporteren. Deze fair trade koffies herken je aan het speciale keurmerk: Max Havelaar.

Verschillende koffie merken

Er zijn wezenlijke verschillen tussen koffie merken. Deze verschillen hangen van verschillende factoren af. Ze hangen bijvoorbeeld af van de prijs, kwaliteit en van fair trade; eerlijke koffie handel. Let daarom goed op tussen deze verschillen als jij het belangrijk vind om zo milieuvriendelijk mogelijk te leven. Kies voor de meest duurzame en eerlijke koffie ter wereld met een Max Havelaar keurmerk. En steun de koffieboeren in de derdewereldlanden.

Zoveel keuze uit koffie merken

Naast het groot scala A-merken hebben supermarktketens ook hun eigen huismerken in de schappen liggen. Supermarkten als Plus, C1000, Jumbo, Albert Heijn en Aldi hebben hun eigen huismerk koffie opgenomen in het assortiment. Misschien denk je nu: 'Huismerken?!' Maar huismerken kunnen ook goed zijn en bezitten vaak over een uitstekende kwaliteit. Deze huismerkkoffies zijn nogal goedkoop, en daarom zijn ze erg in smaak bij de consumenten.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots