Alle soorten koffiebonen

Hoofdzakelijk zijn er twee soorten koffiebonen te onderscheiden. Arabica bonen hebben een mildere smaak en bezitten meer aroma dan de robusta bonen. De Arabica boon is ook de oudste soort en groeit op grote hoogte zoals bergplateaus en hellingen. De planten groeien na het regenseizoen. Robusta bonen zijn stevig van smaak en hebben een grotere weerstand tegen ziekten. En dan zijn er ook nog de espressobonen die specifiek gemaakt worden voor de lekkerste espresso.

Ideale melange

De perfecte melange van robusta en arabica bonen is geheel afhankelijk van smaak. Vanwege het feit dat arabica bonen wel heel erg populair zijn vanwege hun smaak, hoewel de kans op ziekten erg groot is, is de prijs van arabica bonen erg hoog. Veel koffiebranders hebben daarom verschillende melanges op de markt gebracht waarbij de verhoudingen tussen arabica en robusta bonen verschillen.

Arabica koffiebonen

Het meest populair over de gehele wereld zijn de Arabica koffiebonen. Deze bonen nemen ongever 70% van de totale markt in beslag en zijn daarmee dus het meest populair. Helaas is de prijs van de Arabica bonen ook het hoogst, gezien het feit dat de plant waar de koffiebessen aan groeien erg gevoelig is voor ziekten. De populariteit van deze koffiebonen kan gezocht worden in het feit dat deze bonen een hele volle smaak hebben.  

Meest populaire koffiebonen   

De meest populaire soorten koffiebonen zijn de Blue Mountain koffiebonen uit Jamaica. Deze bonen zijn vooral erg geliefd in Japan, waar men ongeveer $49 voor een pond van deze bonen betaald. Daarnaast zijn ook de bonen van de Kopi Luwak bonen uit Indonesië zeer geliefd, dit vanwege het  feit dat de Kopi Luwak, eigenlijk een katachtig dier, de bessen van de koffieplant opeet en de koffiepit daarna in ontlasting terecht komt. Door dit proces krijgt de boon zijn karakteriserende smaak. Vanwege dit proces is ook de prijs van deze koffie hoog. Ben je opzoek naar een goedkope en voordelige koffiebonen leverancier die alleen kwaliteitsbonen levert, kijk dan verder op deze website waar je een mogelijkheid vind om offertes aan te vragen bij koffie leveranciers.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots